3D printen van sieraden

3D printen in was is de moderne vorm van een oude techniek: vroeger werden sieraden of objecten gemodelleerd uit een stuk was en daarna afgegoten, nu bestaat de technische mogelijkheid om dit sieraad of object door middel van de 3D-printer in was te maken.

Hoe verloopt het 3D-printproces van sieraden?

De 3D-printer bouwt aan de hand van de 3D-tekening het sieraad of object op uit dunne laagjes was. Hierdoor ontstaat een nauwkeurig model met een zeer fijne oppervlaktestructuur. Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van de Solidscape-printer die bekend staat om zijn hoge resolutie.

Wat zijn de voordelen van 3D printen in was?

– Modellen zijn zeer nauwkeurig.
– Kleine details kunnen worden uitgewerkt.
– Vrijwel onbeperkte mogelijkheden; ook niet-lossende modellen zijn mogelijk.
– Het model kan direct worden afgegoten in de gewenste edelmetaallegering.
– Van het geprinte model kan direct een silicone matrijs gemaakt worden
– Deze methode is voor unieke stukken en series geschikt.

De was van de Solidscape-printer brandt volledig uit, zodat een optimaal resultaat bij het gieten wordt behaald.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

plotter aan het werk
schets 2a

Wat is de meerwaarde van 3D rendering?

3D rendering zorgt ervoor dat uw sieraad of object fotorealistisch wordt weergegeven, waarbij de technische specificaties enigszins worden aangepast om het grafische effect te vergroten. 3D rendering is met name interessant wanneer u een realistische afbeelding aan de klant wilt laten zien of het sieraad of object in een webshop wilt aanbieden.

Tips voor uw ontwerpschets

  • De schets hoeft niet mooi te zijn: duidelijkheid is belangrijker.
  • Zorg dat alle belangrijke maten bij de schets vermeld zijn, incl. de maten van eventuele stenen.
  • Vergroot details eventueel uit om onduidelijkheden te voorkomen.
  • Vermeld een streefgewicht indien u dit wenst.
  • Controleer de tekening en maten voordat u de schets verstuurt.

Schets en bijbehorend 3D-tekening worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

3D modelleren van sieraden

Met behulp van 3D modelleren wordt het best mogelijke uitgangspunt gecreëerd voor de specialisten die het juweel verder bewerken. Door onze achtergrond als goudsmid en ontwerper met daarnaast 15 jaar ervaring in het 3D modelleren van sieraden, kunnen wij u optimaal adviseren en begeleiden.

Hoe verloopt het proces van 3D modelleren?

Een eenvoudige schets of afbeelding van het sieraad of object vormt de basis van het modelleerproces. Nadat wij deze van u via de mail hebben ontvangen, nemen wij contact op om het ontwerp te bespreken. Vervolgens wordt uw schets op de computer uitgewerkt tot een 3D-tekening. Is het resultaat naar wens, dan wordt de 3D tekening gebruikt om het 3D-model te printen.

Wat zijn de voordelen van 3D modelleren?

Het ontwerp van het sieraad of object wordt realistisch weergegeven en kan van alle kanten tot in detail worden bekeken. Bovendien kan het 3D-model eenvoudig worden aangepast en herhaaldelijk worden geprint. Aan de hand van het 3D-model kan het uiteindelijke gewicht van het sieraad of object worden berekend.

scherm a
IMG_3168

Gieten met materiaal van uw klant

Bij 3D printatelier is ook het gieten van materiaal mogelijk dat door uw klant wordt aangeleverd. Hiervoor wordt altijd een aparte gieting gedaan, zodat geen ander materiaal wordt gemixt met het materiaal van uw klant en de klant zijn eigen materiaal terugkrijgt.

Gietdag/ planning

In de regel gieten wij op donderdag.

Bestellingen van wasmodellen die door ons gespoten moeten worden èn voor dinsdag 12:00 geplaatst zijn, worden op donderdag gegoten.

Wasmodellen of eigen materiaal dat op woensdag voor 12:00 bij ons wordt aangeleverd, worden op donderdag gegoten.

Heeft u een haastklus?

Wij kunnen voor u een spoedgieting verzorgen.

Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Edelmetaal gieten

3d Printatelier is gespecialiseerd in vacuümgieten van edelmetalen zoals goud, zilver en platina.Door onze ervaring en het gebruik van professionele apparatuur, leveren wij gietwerk van een hoge kwaliteit.

Lijsten legeringen

Wasmodellen

Wij zijn gespecialiseerd in het gieten van 3d geprinte wasmodellen, vijlwasmodellen en gespoten wasmodellen. Deze modellen kunnen wij voor u maken of worden eventueel door uzelf aangeleverd.

Matrijzen

Voor het in serie vervaardigen van producten wordt vaak gebruik gemaakt van een rubber- of siliconematrijs. In de link vindt u het vergelijk en kunt u zien welke matrijs het meest geschikt is voor uw doel.

Vergelijk rubber- en silconematrijs

gietboom-1

Productie van sieraden

Afhankelijk van de te produceren aantallen wordt uw opdracht in ons eigen atelier geproduceerd of uitbesteed aan onze partners in Azië, waarmee wij een jarenlange relatie hebben opgebouwd.

Een kleine, exclusieve serie van tientallen stuks wordt in ons atelier vervaardigd; grotere series worden doorgaans in Azië geproduceerd.

 

Door onze achtergrond als ontwerper van sieraden en onze ervaring in het ontwikkelen van sieraden en het produceren daarvan, spreken wij de taal van de producent waar wij mee werken.

Wij zorgen dat het productieproces op rolletjes loopt. De producent houdt zich aan de afspraken, de producten komen overeen met het ontwerp en de kwaliteit is hoog.

10a
werkbank-500-500

Hoe verloopt de productie in Azië?

  • Het ontwerp wordt gezamenlijk bekeken en uitgewerkt, zodat de producent een goede CAD-tekening krijgt.
  • Met behulp van de CAD-tekening maakt de producent een sample.
  • Zodra het sample binnenkomt, bespreken we onderling of deze naar tevredenheid is of aanpassingen nodig zijn.
  • Vervolgens wordt de productie gestart.

 

  • Tijdens de productie houden wij de volledige controle: we sturen de productie aan, houden de levertijd in de gaten, verzorgen de import van de producten en de kwaliteitscontrole en leveren het product volgens afspraak.

3D Printatelier levert een full service productie!

Wilt u meer informatie, neem contact met ons op!