3D modelleren

3D modelleren van sieraden

 Met behulp van een 3D model wordt het best mogelijke uitgangspunt gecreëerd voor de specialisten die het juweel verder bewerken. Door onze achtergrond als goudsmid en ontwerper met daarnaast 15 jaar ervaring in het 3D modelleren van sieraden, kunnen wij u optimaal adviseren en begeleiden.

Hoe verloopt het proces van 3D modelleren?

Een eenvoudige schets of afbeelding van het sieraad of object vormt de basis van het modelleerproces. Nadat wij deze van u via de mail hebben ontvangen, nemen wij contact op om het ontwerp te bespreken. Vervolgens wordt uw schets op de computer uitgewerkt tot een 3D-tekening. Is het resultaat naar wens, dan wordt de 3D tekening gebruikt om het 3D-model te printen.

Wat zijn de voordelen van 3D modelleren?

Het ontwerp van het sieraad of object wordt realistisch weergegeven en kan van alle kanten tot in detail worden bekeken. Bovendien kan het 3D-model eenvoudig worden aangepast en herhaaldelijk worden geprint. Aan de hand van het 3D-model kan het uiteindelijke gewicht van het sieraad of object worden berekend.

Wat is de meerwaarde van 3D rendering?

3D rendering zorgt ervoor dat uw sieraad of object fotorealistisch wordt weergegeven, waarbij de technische specificaties enigszins worden aangepast om het grafische effect te vergroten. 3D rendering is met name interessant wanneer u een realistische afbeelding aan de klant wilt laten zien of het sieraad of object in een webshop wilt aanbieden.

Tips voor uw ontwerpschets

  • De schets hoeft niet mooi te zijn: duidelijkheid is belangrijker.
  • Zorg dat alle belangrijke maten bij de schets vermeld zijn, de maten van eventuele stenen.
  • Vergroot details eventueel uit om onduidelijkheden te voorkomen.
  • Vermeld een streefgewicht indien u dit
  • Controleer de tekening en maten voordat u de schets verstuurt.

Schets en bijbehorend 3D-tekening worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Neem contact (met koppeling naar contactpagina) met ons op om de mogelijkheden te bespreken!